dijous, 2 de febrer del 2012

CONCERT PER A MÀQUINA D'ESCRIURE I ORQUESTRA

Fa poc, a una conversa amb els amics, vàrem xerrar de la màquina d'escriure. La meva filla, que tenia 7 anys, em va demanar:

- Mamà, què és una màquina d'escriure?

Em va fer recordar els anys que tenc... Pobre criatura, i com  ha de saber què és una màquina d'escriure? Ella ha nascut a l'era digital. Maneja l'ordinador de forma intuïtiva, m'agafa el mòbil i no té problemes per moure's per tots els menús, obrir aplicacions, veure vídeos al youtube o cercar informació al google, els seus petits ditets es mouen per l'iPad amb total seguretat... però no sap què és una màquina d'escriure!!! Però les màquines d'escriure, no s'extingiren amb els dinosaures? Doncs no, jo he tengut el plaer d'escriure amb una d'aquelles màquines (bé, plaer, plaer... se'm ficaven els dits entre les tecles, el paper moltes vegades em quedava tort, quan m'equivocava havia de tornar enrere i posar una "x"o un guió al damunt de la lletra equivocada, i res de voler canviar allò que ja s'havia escrit. Per favor, que no em llevin el meu iMac i la possibilitat de fer i desfer quantes vegades vulgui!).

He fet una prova demanant als meus alumnes de diferents classes:

QUÈ ÉS UNA MÀQUINA D'ESCRIURE?

He trobat respostes de tot tipus:

- Lidia, 2n de primària: "La tenen els escriptors". Molt bé, Lidia, però no m'has sabut concretar.
- José, 1r de primària, i Adriana, 2n de primària: "Un llapis". Aquests nins són uns genis. Amb què escriuen ells cada dia?
- Irene, 2n de primària: "Un llapis que té una màquina perquè escrigui tot sol". Un llapis automàtic! Estaria bé, eh, Irene? Així podria fer els deures tot sol.
- Javier, 2n de primària: "Un llapis elèctric". A tu t'ha agradat el llapis de na Irene, eh?
- Ismael, 1r de primària: "Una cosa que prems un botó i escriu tota sola". Ja estam amb els automatismes! (ell no ha sentit les respostes de l'altra classe). Si és que ho duen als gens!
- Cristina, 2n de primària: "Un ordinador". Sí, Cristina, els ordinadors són les màquines d'escriure actuals.
- Álvaro, 1r de primària: "La màquina de treure punta al llapis". En efecte, és una màquina, i necessitam fer punta al llapis per escriure...
- Carla, 2n de primària: "Un missatge pel mòbil". Carla, tens tota la raó. El mòbil es una màquina i amb ell pots escriure.
- Gemma, 1r de primària: "Una màquina que també pot fer dibuixos". Aquí la nostra màquina fa de tot, a més d'escriure, fa dibuixos. És clar, com la meva impressora...
- Hugo, 2n de primària: "Un nin que escriu molt". Aquesta m'ha encantat. Un nin que escriu molt és (i sempre serà) una màquina d'escriure!
- Samara, 1r de primària: "És una màquina que quan prems un botó surt una lletra, i amb un altre botó, una altra lletra". Vas molt ben encaminada, Samara.

La veritat és que ho hem passat molt bé intentant endevinar què seria la misteriosa màquina d'escriure. Alumnes de cursos més elevats ja m'han sabut dir què era, però no tots ni molt menys! Encara que basta que ho sàpiga un de la classe, i ja ens desvetlla el misteri a la resta.

He pensat que una forma interessant de presentar als meus alumnes la màquina d'escriure és aquest vídeo on la màquina en qüestió es converteix en la solista d'un concert. I als que hem emprat la màquina, segur que ens duu molts de records! Es tracta d'una curiosa peça del compositor Leroy Anderson. Esper que vos agradi!



11 comentaris:

  1. El temps passa molt ràpid. De vegades, massa! XD

    ResponElimina
  2. es con una impresora pero amb botons per escriure coses. Sofia

    ResponElimina
  3. M´agrada molt aquest blog

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Això em dóna energies per continuar amb nous continguts!

      Elimina
  4. És molt divertit aquest video.M'agrada molt.
    Posau mé que siguin divertits.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això intentaré. Posar continguts variats i, alguns d'ells, molt divertits!

      Elimina
  5. És divertidíssim.M'agradaria molt que posasiu més com aquests. Diego Pau Cobo Juan, 5è

    ResponElimina
  6. Me encanta aquest blog es el millor hi ha moltes coses divertides me encanta!!!! XD :)
    Meredith Pérez 5 e

    ResponElimina

Post nuevo Post antiguo Home