dijous, 10 de febrer del 2011

SOLUCIÓ AL REPTE: QUIN COMPOSITOR ÉS?

Molts de vosaltres ja heu contestat correctament les preguntes del repte: Quin compositor és?



Es tracta de Franz Liszt, que va néixer l'any 1811, per això enguany es commemora el segon centenari del seu naixement. La peça que interpreten Tom i Jerry al vídeo és una de les més conegudes: la rapsodia hongaresa nº2 (alerta, que alguns pensàveu que era el nom del compositor!). I és que Liszt era hongarès, encara que va passar gran part de la seva vida de gira per Europa, interpretant el seu instrument, el piano.

Liszt, al contrari que molts altres artistes, va gaudir d'èxit a la seva vida (moltes vegades no es reconeix l'obra dels artistes fins després de la seva mort). Aquí teniu un enllaç a un article que xerra precisament d'això, del gran magnetisme d'aquest geni i de l'efecte que causava en les seves actuacions (les dones li tiraven joies a l'escenari!). L'article es diu: "Liszt sí sabía lo que eran los fans" i el podeu llegir pitjant aquí.

També vos deix un vídeo d'una altra de les seves obres més conegudes: El nocturne nº 3, també conegut com a "Somni d'amor" o "Liebestraum", en aquest cas interpretat pel pianista "Lang Lang".



1 comentari:

Post nuevo Post antiguo Home