divendres, 25 de maig del 2012

MARXA RADETZKY: PERCUSSIÓ CORPORAL

La marxa Radeztky és una composició orquestral de Johann Strauss (pare) molt popular perquè és la peça amb la que acaba el concert d'Any Nou de Viena. Durant la interpretació d'aquesta obra, any rere any, l'audiència aplaudeix el compàs i el director dirigeix el públic en lloc de l'orquestra.

Els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè de primària hem treballat percussió corporal per acompanyar aquesta obra, gràcies a l'aportació de Musicaeduca. Aquí teniu un vídeo d'alguns alumnes de sisè de primària (que ja són tots uns experts en l'art de la percussió corporal) que ens fan la coreografia per aquells que volgueu practicar des de casa. Animau-vos! És molt fàcil si practicau un poc!


I aquí teniu dos vídeos de diferents concerts d'Any Nou. El primer, de 2009, on Daniel Baremboim dirigeix l'orquestra i el públic interpretant la Marxa Radetzky, i el segon, del darrer concert de 2012, on Mariss Jansons dirigeix el també popularíssim Danubio Azul. Un vertader luxe poder assistir a un d'aquests concerts, on les entrades (els preu de les quals oscil·la entre 30 € i 940 €) s'aconsegueixen mitjançant un sorteig entre les persones que les sol·liciten. Gaudirem d'una bellíssima sala de Viena (la ciutat de la música) i de meravellosa música de Johann Strauss (pare i fill), Josef Strauss i Eduard Strauss. Afortunadament, milions de persones podem seguir aquest concert gratuïtament a través de la televisió.





dijous, 17 de maig del 2012

QUARTET KU: PERCUSSIÓ

Els alumnes del CEIP Puig de sa Ginesta treballam molt la percussió a classe de música. Enguany, els alumnes de cinquè i sisè farem una actuació de percussió corporal damunt taules. Així mateix, alumnes de cursos més baixos, també estam fent cosetes de percussió. Ens hem d'anar preparant!

Aquí teniu un grup, Quartet Ku, que els seus components són uns vertaders professionals en l'art de la percussió. Com nosaltres, fan percussió damunt taules, això sí, ajudats d'altres objectes que enriqueixen l'actuació. No vos ho podeu perdre perquè és una passada!

diumenge, 6 de maig del 2012

ECO

Com tots ja sabem, el so es trasmet mitjançant ones. Si aquestes ones troben al seu camí qualque obstacle, xoquen amb ell i reboten, propagant-se en sentit oposat al que duien originalment. Aquest fenòmen es diu eco (o ressó). Si intentàssim reproduir l'eco dins d'una habitació, no l'aconseguiríem sentir, ja que les distàncies són tan curtes i la velocitat del so tan ràpida que les vibracions d'anada i tornada es perceben simultàniament. Però si ho intentam davant una muntanya, els dos sons s'escolten nítidament, de forma que sembla com si qualcú ens imitara.


Els alumnes de primer de primària hem après una cançó que ens xerra d'aquest fenòmen. Voleu sentir-la?



divendres, 4 de maig del 2012

PERE I EL LLOP

Com ja sabeu tots, el tema anual de la nostra biblioteca és Que ve el llop. Aquí teniu una versió animada de Disney de la composició simfònica "Pere i el llop", del compositor Sergéi Prokófiev. En aquesta obra, cada personatge té un tema musical i està representat per un instrument. Així que heu d'estar molt atents! Després, trobareu una activitat del clic que vos recordarà breument l'argument del conte i amb la qual haureu de reconèixer auditivament els diferents personatges. El vídeo està dividit en dues parts. Esper que vos agradi!





I aquí teniu el joc del clic. Teniu bona memòria i oïda? Segur que sí!


PERPETUUM JAZZILE: ÁFRICA

Aquí teniu una versió de la cançó África interpretada pel cor eslovè de jazz Perpetuum Jazzile. A més d'estar interpretada totalment a capella (ja sabeu que això vol dir sense acompanyament d'instruments), destaca la simulació d'una tormenta amb percussió corporal. Posau els altaveus ben alts i ja veureu, és impressionant!

Post nuevo Post antiguo Home