diumenge, 20 de febrer del 2011

VIVALDI: LES QUATRE ESTACIONS

Els alumnes de primer de primària hem escoltat íntegrament l'obra "Les quatre estacions" del compositor Antonio Vivaldi. Es tracta d'una obra formada per quatre concerts (primavera, estiu, tardor i hivern), per a violí i orquestra. És una obra descriptiva que evoca, a través d'elements del llenguatge musical, diferents aspectes de les estacions de l'any. Cada un d'aquests concerts consta de tres moviments, així que és una obra molt llarga, però nosaltres ja som un experts en el tema de l'audició.

Voleu veure els dibuixos que hem fet mentre escoltàvem l'obra?

Concert La primavera, 1r moviment.


Concert L'estiu, 3r moviment.


Concert La tardor, 3r moviment.


Concert L'hivern, 1r moviment.



I per acabar, i per conèixer millor l'obra, aquí teniu un joc per aprofundir en tot allò que hem escoltat. Esperam que vos agradi!


divendres, 11 de febrer del 2011

VISITAM EL BLOG

Els alumnes de sisè de primària hem aprofitat els mini-portàtils per fer una visita al blog de música i explorar el seu contingut. Molts de nosaltres ja entram al blog des de casa, però alguns no. Ens han agradat molt algunes entrades i hem fet molts de comentaris!

































































dijous, 10 de febrer del 2011

SOLUCIÓ AL REPTE: QUIN COMPOSITOR ÉS?

Molts de vosaltres ja heu contestat correctament les preguntes del repte: Quin compositor és?



Es tracta de Franz Liszt, que va néixer l'any 1811, per això enguany es commemora el segon centenari del seu naixement. La peça que interpreten Tom i Jerry al vídeo és una de les més conegudes: la rapsodia hongaresa nº2 (alerta, que alguns pensàveu que era el nom del compositor!). I és que Liszt era hongarès, encara que va passar gran part de la seva vida de gira per Europa, interpretant el seu instrument, el piano.

Liszt, al contrari que molts altres artistes, va gaudir d'èxit a la seva vida (moltes vegades no es reconeix l'obra dels artistes fins després de la seva mort). Aquí teniu un enllaç a un article que xerra precisament d'això, del gran magnetisme d'aquest geni i de l'efecte que causava en les seves actuacions (les dones li tiraven joies a l'escenari!). L'article es diu: "Liszt sí sabía lo que eran los fans" i el podeu llegir pitjant aquí.

També vos deix un vídeo d'una altra de les seves obres més conegudes: El nocturne nº 3, també conegut com a "Somni d'amor" o "Liebestraum", en aquest cas interpretat pel pianista "Lang Lang".



dimecres, 9 de febrer del 2011

ESCALES DIVERTIDES

Pujar les escales en compte d'agafar les escales mecàniques és molt més saludable. Però la majoria de les persones opta per les escales mecàniques. Podem canviar els hàbits de les persones si els oferim una alternativa divertida? Mirau aquest vídeo i ho comprobareu.



Sabeu que hi ha una tenda de joguines a la 5èna avinguda de Nova York, molt famosa per ser molt gran i per tenir un piano gegant que es pot tocar amb els peus? A la pel·lícula "Big", l'actor Tom Hanks, interpreta un nin de 13 anys dins el cos d'un home de 30 anys. A una seqüència de la pel·lícula, l'actor interpreta una peça en aquest piano gegant.



Des de llavors, aquesta tenda de joguines i aquest piano en concret, és una aturada obligada per als turistes que passegen per l'avinguda més famosa de Nova York. Jo he tengut l'oportunitat de tocar aquest piano! Això sí, no em va sortir tan bé com a aquestes persones que veureu al següent vídeo. Són uns experts!



dilluns, 7 de febrer del 2011

PRACTICAM DICTATS DE NOTES

Els alumnes de cinquè de primària volem tenir agilitat a la lectura musical. És per això que practicam a les pissarres individuals els dictats de notes. És una forma divertida de fer-ho!




Recordau també que, a l'apartat de jocs, tenim un per practicar on-line la lectura de notes a gran velocitat!

Post nuevo Post antiguo Home